Відправлено у відставку головного поліцейського Миколаївщини

Це пов'язано к корупційною історію з першим заступником голови Миколаївської ОДА Миколою Романчуком

Глава Національної поліції України відправила у відставку головного поліцейського Миколаївської області Віталія Гончарова. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.
«Ситуація розвивається. Після вчорашньої заяви Президента Хатія Деканоідзе відправила у відставку головного поліцейського Миколаївської області Віталія Гончарова. Наступний місцевий прокурор», - написав він.
Нагадаємо, у середу, 15 червня стало відомо, що голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков написав заяву про відставку.
Президент Петро Порошенко також ініціює звільнення прокурора та начальника поліції Миколаївської області.

Як повідомлялося, 3 червня 2016 року слідчі Слідчого управління військової прокуратури Південного регіону спільно з СБУ затримали першого заступника голови Миколаївської ОДА, Героя України Романчука та ще трьох чиновників за одержання хабара в сумі $90 тис.
Кримінальне провадження за фактом одержанням хабара розслідується за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.
Приморський районний суд Одеси 8 червня заарештував Романчука на два місяці з можливістю внесення застави в сумі 5,5 млн грн.
Військова прокуратура України має намір завершити розслідування цієї справи за півтора місяця.