Вілкул обізвав «гадами» депутатів, які перейменували Дніпропетровськ

На думку опозиціонера, новими назвами міст та сіл влада розколює суспільство 

Опозиціонер Олександр Вілкул вважає перейменування міста Дніпропетровськ у Дніпро «наступом проти людей», а тих, хто це зробив сьогодні у Верховній Раді, обізвав «гадами».

«Перейменували гади Дніпропетровськ і Дніпродзержинськ. За законопроектом депутата від «Укропу» Денисенко», - написав він у своєму Фейсбук.

Він також наголосив, що законопроект підтримали увсі провладні партії. І таким чином парламентарії «продовжують розколювати суспільство». Через соцмережу Вілкул також цікавиться в нинішнього мера Дніпропетровська Бориса Філатова, якому восени програв вибори, навіщо той «на виборах брехав», що виступає проти перейменування міста.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада в рамках декомунізації перейменувала місто Дніпропетровськ на місто Дніпро. За відповідне рішення на засіданні в четвер проголосували 247 депутатів.

Автор законопроекту № 3864 депутат від БПП Андрій Денисенко нагадав, що Григорій Петровський, на честь якого 1926 року місто Катеринослав було перейменовано на Дніпропетровськ, засуджений Київським апеляційним судом як один з організаторів геноциду українського народу.

Проти цього рішення виступив «Опозиційний блок». Зокрема, автор альтернативного законопроекту Юрій Вілкул пропонував залишити назву Дніпропетровськ, змінивши етимологію - на честь ріки Дніпро і Святого Петра.