Вілкул обізвав «гадами» депутатів, які перейменували Дніпропетровськ

Вілкул обізвав «гадами» депутатів, які перейменували Дніпропетровськ

На думку опозиціонера, новими назвами міст та сіл влада розколює суспільство 

Опозиціонер Олександр Вілкул вважає перейменування міста Дніпропетровськ у Дніпро «наступом проти людей», а тих, хто це зробив сьогодні у Верховній Раді, обізвав «гадами».

«Перейменували гади Дніпропетровськ і Дніпродзержинськ. За законопроектом депутата від «Укропу» Денисенко», - написав він у своєму Фейсбук.

Він також наголосив, що законопроект підтримали увсі провладні партії. І таким чином парламентарії «продовжують розколювати суспільство». Через соцмережу Вілкул також цікавиться в нинішнього мера Дніпропетровська Бориса Філатова, якому восени програв вибори, навіщо той «на виборах брехав», що виступає проти перейменування міста.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада в рамках декомунізації перейменувала місто Дніпропетровськ на місто Дніпро. За відповідне рішення на засіданні в четвер проголосували 247 депутатів.

Автор законопроекту № 3864 депутат від БПП Андрій Денисенко нагадав, що Григорій Петровський, на честь якого 1926 року місто Катеринослав було перейменовано на Дніпропетровськ, засуджений Київським апеляційним судом як один з організаторів геноциду українського народу.

Проти цього рішення виступив «Опозиційний блок». Зокрема, автор альтернативного законопроекту Юрій Вілкул пропонував залишити назву Дніпропетровськ, змінивши етимологію - на честь ріки Дніпро і Святого Петра.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: