Влада найняла чергових консультантів, які мають розказати, як рятувати «Нафтогаз»

Ще до кінця січня 2016-го року потрібно було визначитися з моделлю реформування «Нафтогазу»

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман разом к керівництвом НАК «Нафтогаз України» та Міненерго вирішили залучити чергових інвестиційних радників для визначення моделі реформування «Нафтогазу». Про це повідомив в інтерв’ю «Главкому»глава Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк.

Нагадаємо, що закон про ринок газу зобов’язував до кінця січня 2016-го року визначитися з моделлю реформування НАК «Нафтогаз України»: потрібно розділити функції транзиту, видобутку і продажу. Але й досі цього не зроблено, бо виникла суперечка на найвищому рівні за вплив на компанію «Магістральні газопроводи України», яку мали б створити на базі «Укртрансгазу».
«Рішення про вибір моделі реформування «Нафтогазу» прийматиме уряд. Я згоден, що така дискусія відбувається, і в ідеалі Кабмін повинен розуміти і переваги, і недоліки кожної із запропонованих моделей. Жоден із консультантів остаточної відповіді не дав: консультант показує переваги й недоліки обох варіантів. Це суверенне питання Кабінету міністрів», - сказав Вовк.
За його словам, старий склад уряду і його очільник був більше схильний до версії реформування, яку демонстрував НАК «Нафтогаз України».
«Нове керівництво уряду, перш ніж займати будь-яку позицію, хоче ще раз вислухати всі аргументи по кожній із запропонованих моделей. Наскільки я знаю, вже були проведені наради під керівництвом прем’єра із залученням і «Нафтогазу», і Міненерго, де було вирішено залучити ще одних інвестиційних радників – ті покажуть усі за і проти по кожній із моделей», - повідомив глава НКРЕКП.