Внаслідок російської окупації на Донбасі зруйновано понад 15 тисяч об’єктів (документи)

Зруйновані будинки Донбасу

Сума нанесених матеріальних збитків перевищила 13 млрд. грн і це без урахування окупованих районів

У результаті бойових дій, які з 2014 року спровокували війська та найманці Російської Федерації на більшій частині Донецької та Луганської областей, знищено понад 15 тисяч об’єктів інфраструктури.

Такі відомості «Главком» отримав від двох обласних військово-цивільних адміністрацій.

За інформацією департаменту економіки Донецької ОДА, станом на 8 червня на території підконтрольній українській владі залишаються зруйнованими та пошкодженими 7,9 тис. об’єктів, на відновлення яких необхідно 3,9 млрд. грн.

Для перегляду списку натисніть на зображення

Водночас донецькі посадовці констатували: ступінь руйнувань (знищень) населених пунктів визначити неможливо, «оскільки територія області частково окупована, доступу до захоплених районів немає, прорахувати потребу коштів на відновлення інфраструктури окупованого Донбасу неможливо».

У Луганській ОДА «Главкому» надали Генеральний план відбудови інфраструктури населених пунктів регіону. Згідно з ним, на 1 квітня було зруйновано 7,4 тис. об’єктів із загальними збитками на 8,9 млрд. грн, у тому числі 6853 житлових об’єктів на 752,6 млн. грн.

Також знищено або пошкоджено 9 закладів охорони здоров’я, 24 освітніх навчальних заклади, 13 підприємств промисловості, 50 доріг державного та місцевого значень.

Для перегляду списку натисніть на зображення

Нагадаємо, що на початку червня  представник України в Мінських переговорах Ірина Геращенко заявила, що у Донецькій області через обстріли бойовиків 8 населених пунктів більше не підлягають відновленню.

За підрахунками глави Донецької обласної ВЦА Павла Жебрівського, на повне відновлення інфраструктури Донбасу потрібно більше $ 20 млрд.