Внаслідок російської окупації на Донбасі зруйновано понад 15 тисяч об’єктів (документи)

Внаслідок російської окупації на Донбасі зруйновано понад 15 тисяч об’єктів (документи)
Зруйновані будинки Донбасу

Сума нанесених матеріальних збитків перевищила 13 млрд. грн і це без урахування окупованих районів

У результаті бойових дій, які з 2014 року спровокували війська та найманці Російської Федерації на більшій частині Донецької та Луганської областей, знищено понад 15 тисяч об’єктів інфраструктури.

Такі відомості «Главком» отримав від двох обласних військово-цивільних адміністрацій.

За інформацією департаменту економіки Донецької ОДА, станом на 8 червня на території підконтрольній українській владі залишаються зруйнованими та пошкодженими 7,9 тис. об’єктів, на відновлення яких необхідно 3,9 млрд. грн.

Для перегляду списку натисніть на зображення

Водночас донецькі посадовці констатували: ступінь руйнувань (знищень) населених пунктів визначити неможливо, «оскільки територія області частково окупована, доступу до захоплених районів немає, прорахувати потребу коштів на відновлення інфраструктури окупованого Донбасу неможливо».

У Луганській ОДА «Главкому» надали Генеральний план відбудови інфраструктури населених пунктів регіону. Згідно з ним, на 1 квітня було зруйновано 7,4 тис. об’єктів із загальними збитками на 8,9 млрд. грн, у тому числі 6853 житлових об’єктів на 752,6 млн. грн.

Також знищено або пошкоджено 9 закладів охорони здоров’я, 24 освітніх навчальних заклади, 13 підприємств промисловості, 50 доріг державного та місцевого значень.

Для перегляду списку натисніть на зображення

Нагадаємо, що на початку червня  представник України в Мінських переговорах Ірина Геращенко заявила, що у Донецькій області через обстріли бойовиків 8 населених пунктів більше не підлягають відновленню.

За підрахунками глави Донецької обласної ВЦА Павла Жебрівського, на повне відновлення інфраструктури Донбасу потрібно більше $ 20 млрд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: