Волкер запевнив, що мета США – відновлення суверенітету України

Спецпредставник Держдепу США в Україні Курт Волкер

США хочуть убезпечити всіх громадян України, незалежно від їхньої національної чи релігійної належності, запевняє Волкер

Спецпредставник Держдепартаменту США в Україні Курт Волкер запевняє, що метою американської дипломатії є відновлення суверенітету України.

Про це він сказав у Вільнюському університеті на конференції про регіональне лідерство. Його виступ у Twitter опублікував «Голос Америки».

Волкер нагадав, що ці цілі визначив державний секретар США Рекс Тіллерсон, коли відвідував Київ 9 липня.

США водночас хочуть убезпечити всіх громадян України, «незалежно від їхньої національної чи релігійної належності», зазначив він.

За словами Волкера, не можна забувати: у Європі «на відстані менше ніж півтори години польоту на літаку зараз вирує гаряча війна».

Щоб зупинити її, спецпредставник закликав насамперед досягти тривалого та міцного режиму припинення вогню на Донбасі.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Волкер провів у Вільнюсі зустріч із президентом Литви Далею Грібаускайте і міністром закордонних справ Лінасом Лінкявічусом стосовно виконання Мінських угод та підтримки реформ в Україні.

Спецпредставник прибув до Литви з Мінська, де вів переговори з помічником президента Росії Владиславом Сурковим. Сторони обговорили шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі.

23 серпня Волкер приєднається до міністра оборони США Джеймса Меттіса в Києві