Волкер запевнив, що мета США – відновлення суверенітету України

Волкер запевнив, що мета США – відновлення суверенітету України
Спецпредставник Держдепу США в Україні Курт Волкер

США хочуть убезпечити всіх громадян України, незалежно від їхньої національної чи релігійної належності, запевняє Волкер

Спецпредставник Держдепартаменту США в Україні Курт Волкер запевняє, що метою американської дипломатії є відновлення суверенітету України.

Про це він сказав у Вільнюському університеті на конференції про регіональне лідерство. Його виступ у Twitter опублікував «Голос Америки».

Волкер нагадав, що ці цілі визначив державний секретар США Рекс Тіллерсон, коли відвідував Київ 9 липня.

США водночас хочуть убезпечити всіх громадян України, «незалежно від їхньої національної чи релігійної належності», зазначив він.

За словами Волкера, не можна забувати: у Європі «на відстані менше ніж півтори години польоту на літаку зараз вирує гаряча війна».

Щоб зупинити її, спецпредставник закликав насамперед досягти тривалого та міцного режиму припинення вогню на Донбасі.

Волкер провів у Вільнюсі зустріч із президентом Литви Далею Грібаускайте і міністром закордонних справ Лінасом Лінкявічусом стосовно виконання Мінських угод та підтримки реформ в Україні.

Спецпредставник прибув до Литви з Мінська, де вів переговори з помічником президента Росії Владиславом Сурковим. Сторони обговорили шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі.

23 серпня Волкер приєднається до міністра оборони США Джеймса Меттіса в Києві

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: