Японія вирішила придбати систему ПРО Aegis Ashore

Система ПРО Aegis Ashore

На двох японських батареях ПРО скоріше за все не буде найсучаснішого радару SPY-6

Очільник уряду Японії Сіндзо Абе схвалив рішення про створення двох об’єктів протиракетної оборони Aegis Ashore. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters

До складу кожного об’єкту входить радар і перехоплювачі. Саме лише створення двох батарей систем Aegis Ashore коштуватиме до 2 млрд. доларів, а самі вони не будуть готовими щонайменше до 2023 року.

Про те, що Японія прийме відповідні кроки для захисту країни і населення проти загроз із боку КНДР у формі розгортання нової системи ПРО заявив Міністр оборони країни Ітсунорі Онодера після засідання уряду. Однак скоріше за все об’єкти Aegis Ashore в Японії не матимуть найсучаснішого радару SPY-6, який на даний момент розробляється в США. Як наслідок це унеможливить використання на повну потенціалу перехоплювача SM-3 Block IIA, кожен із яких коштує до 30 млн. доларів.

Фінансування для початку реалізації проекту будуть знайдені в новому бюджеті на оборону, дія якого починається в квітні 2018 року. Проте і на сьогодні не прийнято остаточно низку важливих рішень, включно із вибором радару, кінцевою ціною і графіком розгортання об’єктів Aegis Ashore.