Японія вирішила придбати систему ПРО Aegis Ashore

Японія вирішила придбати систему ПРО Aegis Ashore
Система ПРО Aegis Ashore

На двох японських батареях ПРО скоріше за все не буде найсучаснішого радару SPY-6

Очільник уряду Японії Сіндзо Абе схвалив рішення про створення двох об’єктів протиракетної оборони Aegis Ashore. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters

До складу кожного об’єкту входить радар і перехоплювачі. Саме лише створення двох батарей систем Aegis Ashore коштуватиме до 2 млрд. доларів, а самі вони не будуть готовими щонайменше до 2023 року.

Про те, що Японія прийме відповідні кроки для захисту країни і населення проти загроз із боку КНДР у формі розгортання нової системи ПРО заявив Міністр оборони країни Ітсунорі Онодера після засідання уряду. Однак скоріше за все об’єкти Aegis Ashore в Японії не матимуть найсучаснішого радару SPY-6, який на даний момент розробляється в США. Як наслідок це унеможливить використання на повну потенціалу перехоплювача SM-3 Block IIA, кожен із яких коштує до 30 млн. доларів.

Фінансування для початку реалізації проекту будуть знайдені в новому бюджеті на оборону, дія якого починається в квітні 2018 року. Проте і на сьогодні не прийнято остаточно низку важливих рішень, включно із вибором радару, кінцевою ціною і графіком розгортання об’єктів Aegis Ashore. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: