За арештованого заступника міністра охорони здоров'я внесли заставу

umoloda.kiev.ua

Адвокат Василишина каже, що не знає, хто вніс заставу

За заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина, якого підозрюваного у хабарництві, внесли заставу в 2 млн 856 гривень. Про це повідомив адвокат Микола Шупеня, інформує видання «Українські Новини».

«Не знаю хто вніс заставу, швидше за все, його дочка», - сказав він.

За його словами, на даний момент вирішується питання про вихід Василишина з-під варти. Крім того, готується подання апеляційної скарги на його арешт.

Як повідомлялось, Дніпровський райсуд столиці, розглянувши клопотання прокуратури м Києва, обрав для заступника міністра охорони здоров'я Василишина запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави у сумі 2 млн 856 тис гривень. Водночас прокуратура просила про заставу у 5 млн гривень.

Нагадаємо, у ніч на 8 липня при спробі отримання хабара затримали одного з заступників міністра охорони здоров'я.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що правоохоронці затримали заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина.

У прокуратурі Києва повідомили, що було встановлено, що вказаний посадовець створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості в подальшому здійснювати належним чином свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операції в Олександровській лікарні Києва.

За даними прокуратури, наразі заступника міністра та його спільника затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України.