Загинув відомий хореограф, який після втрати ноги повернувся на фронт

Ірина Білик повідомила про болючу втрату на війні
фото: Facebook/Ірина Білик

Місяць тому Палац «Україна» стоячи аплодував Антону Смецькому, який вийшов на сцену до Ірини Білик

Вчора, 24 червня, на фронті загинув танцівник і хореограф Антон Смецький, який раніше співпрацював з Іриною Білик. Про це артистка повідомила в Facebook.

Як каже Білик, вона не вірила у смерть чоловіка і лише сьогодні остаточно зрозуміла, що її друг «вже ніколи не станцює з нею свій найкращий танок».

Ірина Білик та Антон Смецький
фото: glavcom.ua

«Лети, прекрасна душа!!! Всі твої слова і думки залишаться назавжди у моєму серці. Місяць тому у палаці «Україна» люди аплодували тобі, стоячи... Сьогодні ми всі проводжаємо тебе, як героя і великого артиста!» – написала вона.

Антон Смецький народився в Донецьку, з раннього дитинства захоплювався танцями, у 17 років покинув рідне місто та поїхав працювати за контрактом як хореограф до Туреччини. Згодом він повернувся в Україну, де працював із зірками, зокрема ставив номери для Ірини Білик. Пізніше він створив власний балет, з яким давав шоу по всьому світу.

Ірина Білик поділилася болючою втратою
скріншот

Нагадаємо, 19 травня під час концерту «Національна легенда». Мирослав Вантух», який відбувся до 85-річчя видатного хореографа, керівника Національного ансамблю Вірського, у київському Палаці «Україна», у статусі запрошеної зірки виступила народна співачка України Ірина Білик. Артистка після виконання пісні «Цвіте терен» запросила на сцену танцівника і хореографа Антона Смецького, який раніше співпрацював і з Білик, і з іншими артистками. З початком повномасштабного вторгнення хореограф пішов на фронт. Воїн піднявся до співачки з букетом квітів. Колишній танцівник вийшов на сцену на протезі і з паличкою – під час бойових дій захисник України наступив на міну і втратив ногу.

«Я вірю і знаю, що Антон обов’язково повернеться (на сцену – «Главком»). Після перемоги я запросила його у своє шоу.  Ми ще обов’язково станцюємо наш найкращий танок. Слава Україні!», – пообіцяла співачка. Зал вітав воїна та артистку стоячи.

Коли 24 лютого 2022 розпочалася повномасштабна війна росіян проти України, Антон відправив дружину й доньку за кордон, а сам добровольцем пішов до військкомату. Взяли його до війська лише з п’ятого разу. Після навчань Антон став сапером-штурмовиком. Бої в Роботиному, Вербовому, Оріхові – він пройшов через самісіньке пекло. Під час одного з боїв на півдні, командуючи групою, військовий наступив на міну.

«Я такий раз на ногу – а ноги немає, стопи. Вона розірвана ось так на шматки. Я не кричав, нічого», – сказав Антон Смецький.

Попереду воїна чекали лікарні Запоріжжя, Дніпра, Луцька… Нога потроху загоювалася. Через травму в Антона навіть були суїцидальні думки, але він впорався з ними.

Своє останнє велике інтерв'ю Антон Смецький дав «Главкому».

До слова, Ірина Білик розповіла, що дуже сумує за своїм помічником Віктором. Чоловік воював у Бахмуті на Донеччині, там зник безвісти. Артистка зізналася, що їй дуже бракує чоловіка, який допомагав її з домашніми справами.

Читайте також: Хореограф Антон Смецький. Втратив ногу, але повернувся на фронт, бо в тилу незатишно