Засновник компанії Amazon продав акцій на мільярд доларів

Засновник і глава інтернет-компанії Amazon Джеффрі Безоc

Зараз у Джеффа Безоcа залишається близько 80 млн акцій компанії Amazon

Засновник і глава інтернет-компанії Amazon Джеффрі Безоc на початку листопада 2017 року здійснив найбільшу угоду, продавши акції компанії на 1 мільярд доларів.

Про це повідомляє Vc.ru.

Глава Amazon періодично продає свої акції протягом останніх шести років, зазвичай віддаючи близько мільйона цінних паперів. Зараз у нього залишається близько 80 млн акцій компанії.

В останній раз подібна угода була закрита в травні 2017 року, тоді Безос продав акції на 940,7 млн доларів. З тих пір акції Amazon зросли і чергова продаж цінних паперів принесла голові компанії більше грошей, ніж зазвичай.

Куди Безос направить отримані кошти невідомо. У нього немає публічних благодійних фондів, як у Білла Гейтса, зазначає The Verge. Видання припускає, що гроші можуть піти на фінансування газети The Washington Post або виробника ракет Blue Origin, які належать підприємцю.

З кінця жовтня 2017 року Безос знаходиться на першому місці в списку найбагатших людей світу за версією Forbes. Його статок оцінюється в трохи більше ніж 93 млрд доларів, показник Білла Гейтса, зміщеного на друге місце, становить 89,9 млрд доларів.

Лідерство Безоса було закріплено також і в аналогічному списку, що складається агентством Bloomberg.