Білл Гейтс більше не найбагатша людина планети

Білл Гейтс більше не найбагатша людина планети
Гейтс та Безос (справа)

Перше місце в світі за об’ємом статків посів керівник Amazon Джеффрі Безос

Керівник інтернет-компанії Amazon Джеффрі Безос в черговий раз обійшов засновника корпорації Microsoft Білла Гейтса, зайнявши перший рядок рейтингу найбагатших людей на планеті за версією журналу Forbes. Лідерство Безоса було закріплено також і в аналогічному списку, що складається агентством Bloomberg.

Глава Amazon став лідером обох рейтингів в п'ятницю. Це сталося після публікації позитивного квартального звіту компанії в четвер, після чого її акції піднялися відразу на 13%. За версією Forbes, в даний час капітал 53-річного Безоса оцінюється в трохи більше ніж $93 млрд. У 62-річного Гейтса в активі - $89,9 млрд.
Третє місце списку займає американський інвестор Уоррен Баффет ($80,6 млрд). На четвертому рядку розташувався засновник іспанського текстильного концерну Inditex і торгової марки Zara Амансіо Ортега (майже $78 млрд). Замикає першу п'ятірку глава соцмережі Facebook Марк Цукерберг ($73,8 млрд).

В останні місяці в списку Forbes, оновлюваному в режимі реального часу, Безос то випереджав Гейтса, то відставав від нього. Вперше глава Amazon був названий найбагатшою людиною на планеті в липні поточного року, однак тоді йому вдалося зберегти лідерство лише на кілька годин. У серпні обох мільярдерів тимчасово обійшов Ортега, який тоді піднявся на першу сходинку рейтингу також вже не в перший раз.

Amazon є найбільшою в світі компанією, що продає товари і послуги через інтернет. Вона була заснована Безосом у 1994 році. Від продажу книг і музичних платівок компанія поступово перейшла до торгівлі відеозаписами, відеоіграми і побутовою електронікою, а також першої в США запропонувала користувачам її сайту послугу платного скачування фільмів з можливістю їх перегляду без підключення до інтернету. Оборот Amazon за минулий рік склав близько $136 млрд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: