Пляжі біля берегів Одеси, які «пішли під воду», відновлять їх орендарі

Чорноморські пляжі біля берегів Одеси, які пішли під воду, будуть відновлювати їх орендарі

Зимові шторми, а також південний вітер, який близько тижня дув з боку моря, залишили Одесу без міських пляжів - пісок змило, місця відпочинку практично повністю пішли під воду - до опорної стіни.

Щорічно курортний сезон в Одесі починається 1 травня, проте підготовка вже почалася. Чиновники і співробітники профільних комунальних підприємств міськради провели інспекцію узбережжя - від 16-ій станції Великого Фонтану (пляж «Золотий берег») до 10 станції Великого Фонтану.

У найближчі дні пройдуть інспекції і по іншим ділянкам одеського узбережжя. За результатами перевірок проходять зустрічі представників міських структур з підприємцями, які працюють на узбережжі.

Начальник міськуправління інженерного захисту Одеси і розвитку узбережжя Геннадій Мірошниченко розповів, що намивати територію пляжів Великого Фонтану, яка постраждала від штормів, будуть орендарі:

«Переміщення піску під час зміни хвильових навантажень - це нормальне явище. Зараз вода дійшла до підпірної стіни. Якщо зміниться напрямок вітру і хвилі, можливо смуга пляжів відновиться. А намивом і збільшенням території зони відпочинку будуть займатися підприємці».

За словами Геннадія Мірошніченка, водолази перевіряють дно, щоб було безпечно купатися, а крім цього, комісії регулярно оглядають стан гідротехнічних споруд і в разі виявлення дефектів складають акти, плани робіт, і кошторису по їх усуненню.