Пляжі біля берегів Одеси, які «пішли під воду», відновлять їх орендарі

Пляжі біля берегів Одеси, які «пішли під воду», відновлять їх орендарі

Чорноморські пляжі біля берегів Одеси, які пішли під воду, будуть відновлювати їх орендарі

Зимові шторми, а також південний вітер, який близько тижня дув з боку моря, залишили Одесу без міських пляжів - пісок змило, місця відпочинку практично повністю пішли під воду - до опорної стіни.

Щорічно курортний сезон в Одесі починається 1 травня, проте підготовка вже почалася. Чиновники і співробітники профільних комунальних підприємств міськради провели інспекцію узбережжя - від 16-ій станції Великого Фонтану (пляж «Золотий берег») до 10 станції Великого Фонтану.

У найближчі дні пройдуть інспекції і по іншим ділянкам одеського узбережжя. За результатами перевірок проходять зустрічі представників міських структур з підприємцями, які працюють на узбережжі.

Начальник міськуправління інженерного захисту Одеси і розвитку узбережжя Геннадій Мірошниченко розповів, що намивати територію пляжів Великого Фонтану, яка постраждала від штормів, будуть орендарі:

«Переміщення піску під час зміни хвильових навантажень - це нормальне явище. Зараз вода дійшла до підпірної стіни. Якщо зміниться напрямок вітру і хвилі, можливо смуга пляжів відновиться. А намивом і збільшенням території зони відпочинку будуть займатися підприємці».

За словами Геннадія Мірошніченка, водолази перевіряють дно, щоб було безпечно купатися, а крім цього, комісії регулярно оглядають стан гідротехнічних споруд і в разі виявлення дефектів складають акти, плани робіт, і кошторису по їх усуненню.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: