Відкрив міст та розповів про об'єднану Україну. Як Порошенко їздив на Франківщину

«Україна ніколи не була такою об’єднаною, як зараз. І нікому нас не вдасться розколоти, як би вони не старались»

У рамках робочої поїздки до Івано-Франківської області президент Петро Порошенко відкрив новий міст через річку Бистриця Солотвинська на автомобільній дорозі загального користування державного значення Н-10 Стрий – Чернівці – Мамалига.

«Я думаю, що дуже символічно, що ми з вами сьогодні зустрічаємось на мосту. Мости – це те, що з’єднує людей, з’єднує країну», - звернувся до присутніх Петро Порошенко, інформує прес-служба глави держави.

«Україна ніколи не була такою об’єднаною, як зараз. І нікому нас не вдасться розколоти, як би вони не старались», - сказав Президент. Він подякував за підтримку, довіру, спільну роботу та привітав з тим, що сьогодні Прикарпаття отримало надзвичайно важливий міст, на який чекали дев’ять довгих років.

Попередній залізобетонний міст довжиною 136 метрів через ріку Бистриця Солотвинська був зруйнований повінню у 2008 році. У тому ж році розпочато будівництво нового мосту довжиною 152,5 метрів.

Також у рамках робочої поїздки до Івано-Франківської області Порошенко ознайомився з ходом виконання ремонту автомобільної дороги Н-10 (Стрий – Чернівці – Мамалига).

Під час огляду президент зазначив, що розбудова дорожньої інфраструктури у 2017 році є одним із пріоритетів розвитку держави, а на Прикарпатті два роки поспіль успішно реалізовується програма розвитку дорожнього господарства. Глава держави підкреслив, що покращення стану дороги Н-10 є стратегічно важливим не лише для регіону, а й для розвитку добросусідських відносин України з  Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією.

Крім того, перебуваючи на Франківщині Петро Порошенко взяв участь у відкритті нового виробництва з виготовлення кабельних мереж для автомобільної індустрії концерну «LEONI».

«Сьогоднішня подія є важливою, особливо, якщо врахувати, що концерн «LEONI» – один з найбільших у світі виробників електричних кабельних мереж. Ключовими замовниками продукції «LEONI» вже є такі автогіганти, як «Дженерал Моторз», «Фольксваген», «Ауді», «Порше», «Ламборжіні» та інші елітні марки автомобілів», - сказав президент та додав: «Без українців сьогодні це буде виробити неможливо».

Глава держави зауважив, що до 2021 року в Коломиї має бути буде створено 5 тис. робочих місць, а вже зараз їх кількість дорівнює 800. Крім того, інвестори забезпечать заробітну плату, яка буде дорівнювати 8 тис. грн., унікальний соціальний пакет для робітників та європейські стандарти, які мають нарешті запрацювати в Україні.