Відкрив міст та розповів про об'єднану Україну. Як Порошенко їздив на Франківщину

Відкрив міст та розповів про об'єднану Україну. Як Порошенко їздив на Франківщину

«Україна ніколи не була такою об’єднаною, як зараз. І нікому нас не вдасться розколоти, як би вони не старались»

У рамках робочої поїздки до Івано-Франківської області президент Петро Порошенко відкрив новий міст через річку Бистриця Солотвинська на автомобільній дорозі загального користування державного значення Н-10 Стрий – Чернівці – Мамалига.

«Я думаю, що дуже символічно, що ми з вами сьогодні зустрічаємось на мосту. Мости – це те, що з’єднує людей, з’єднує країну», - звернувся до присутніх Петро Порошенко, інформує прес-служба глави держави.

«Україна ніколи не була такою об’єднаною, як зараз. І нікому нас не вдасться розколоти, як би вони не старались», - сказав Президент. Він подякував за підтримку, довіру, спільну роботу та привітав з тим, що сьогодні Прикарпаття отримало надзвичайно важливий міст, на який чекали дев’ять довгих років.

Попередній залізобетонний міст довжиною 136 метрів через ріку Бистриця Солотвинська був зруйнований повінню у 2008 році. У тому ж році розпочато будівництво нового мосту довжиною 152,5 метрів.

Також у рамках робочої поїздки до Івано-Франківської області Порошенко ознайомився з ходом виконання ремонту автомобільної дороги Н-10 (Стрий – Чернівці – Мамалига).

Під час огляду президент зазначив, що розбудова дорожньої інфраструктури у 2017 році є одним із пріоритетів розвитку держави, а на Прикарпатті два роки поспіль успішно реалізовується програма розвитку дорожнього господарства. Глава держави підкреслив, що покращення стану дороги Н-10 є стратегічно важливим не лише для регіону, а й для розвитку добросусідських відносин України з  Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією.

Крім того, перебуваючи на Франківщині Петро Порошенко взяв участь у відкритті нового виробництва з виготовлення кабельних мереж для автомобільної індустрії концерну «LEONI».

«Сьогоднішня подія є важливою, особливо, якщо врахувати, що концерн «LEONI» – один з найбільших у світі виробників електричних кабельних мереж. Ключовими замовниками продукції «LEONI» вже є такі автогіганти, як «Дженерал Моторз», «Фольксваген», «Ауді», «Порше», «Ламборжіні» та інші елітні марки автомобілів», - сказав президент та додав: «Без українців сьогодні це буде виробити неможливо».

Глава держави зауважив, що до 2021 року в Коломиї має бути буде створено 5 тис. робочих місць, а вже зараз їх кількість дорівнює 800. Крім того, інвестори забезпечать заробітну плату, яка буде дорівнювати 8 тис. грн., унікальний соціальний пакет для робітників та європейські стандарти, які мають нарешті запрацювати в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: