World Press Photo 2022: названо переможців фотоконкурсу

Переможець конкурсу: «Kamloops Residential School»
фото: Amber Bracken, for The New York Times

Організація World Press Photo Foundation оприлюднила результати фотоконкурсу, де були відібрані найкращі фото журналістів за минулий рік.

В чотирьох головних номінація перемогли наступні роботи:

Головна нагорода: «Школа-інтернат Камлупс» від Ембер Брекен, Канада, для The New York Times.

Червоні сукні, вивішені на хрестах уздовж дороги, вшановують пам’ять дітей, які загинули в індіанській школі-інтернаті Камлупс, закладі, створеному для асиміляції дітей корінних народів.

Історія року: «Врятувати ліси за допомогою пожежі» Метью Ебботта, Австралія, для National Geographic/Panos Pictures.

Стейсі Лі (11 років, зліва) запалює кору дерев, щоб створити природне джерело світла, щоб допомогти полювати на змій в Джулкарі, Арнем Ленд, Австралія, 22 липня 2021 року.

Премія за довгостроковий проект: «Амазонська дистопія» Лало де Алмейда, Бразилія, для Folha de S.Paulo/Panos Pictures

Хлопчик спочиває на мертвому стовбурі дерева в річці Шінгу в Паратізао, громаді, розташованій поблизу дамби гідроелектростанції Белу-Монте, Пара, Бразилія. Його оточують стовбури мертвих дерев, що утворилися після затоплення водосховища 28 серпня 2018 року.

Категорія Відкритий формат: «Кров – це насіння», Айседора Ромеро, Еквадор

Кадр із «Кров – це насіння» (2021), відео, що складається з цифрових і плівкових фотографій, яке ставить питання щодо зникнення насіння, вимушену міграцію, колонізацію та подальшу втрату знань предків.

Переможців обирали члени глобального журі: Клер Вандер Мерш, голова журі Північної та Центральної Америки; Джессіка Лім, голова журі Південно-Східної Азії та Океанії; Симона Гіццоні, голова журі Європи; Танзім Вахаб, голова журі в Азії; та Анна Лена Мер, директор World Press Photo Contest.