Що варто їсти в спеку – поради лікарів

Не зловживайте холодними напоями, тому що вони погіршують травлення
фото з відкритих джерел

Окрім харчування, в спеку потрібно приділити увагу воді

Під час спекотного літа корисно відрегулювати раціон харчування. Багато людей у спекотний період відмовляються від жирної та м’ясної їжі, і це є абсолютно нормальним. Експерти вважають, що альтернативою м'ясу у спеку можуть стати холодні овочеві супи.

Продукти, якими варто харчуватися у спеку: 

  • Айран – низькокалорійний, чудово втамовує голод і спрагу, очищає організм і правильно регулює роботу шлунково-кишкового тракту;
  • Кефір – містить необхідні амінокислоти, кальцій і калій, покращує травлення, втамовує голод і спрагу;
  • Банани – містить калій, що підтримує серцево-судинну систему. Вони зменшують почуття голоду;
  • Крупи – служать джерелом енергії для організму протягом дня, а також містять корисні вітаміни та мінерали;
  • Морепродукти – джерело здорових жирів і білка. 

Корисним буде додати до їжі різні зелені листові овочі, а також споживати всі види сезонних ягід та фруктів.

Яких продуктів варто уникати, коли спекотно:

  • краще уникати будь-яких солодощів, адже вони впливають на роботу печінки, мозку, розбалансовують обмін речовин;
  • не варто пити солодкі газовані напої, пакетовані соки, морси;
  • варто прибрати зі свого раціону ковбаси, сосиски;
  • також краще обмежити кількість м'яса.

Фахівці нагадують, що окрім харчування, в спеку потрібно приділити увагу звичайні воді. Не варто зловживати холодними напоями, тому що вони погіршують травлення. Лікарі рекомендують уникати солодких газованих напоїв і пакетованих соків. Корисними у спекотну пору будуть кисломолочні напої без цукру; зелений чай з лимоном або імбирем.

Як відомо, Україна потрепає від температурної аномалії. На території нашої держави спостерігаються потужні відхилення від норми температури повітря.