Ці продукти підвищують ризик деменції
«Намагайтеся обмежити споживання цих продуктів і, за можливості, обирайте продукти з низьким вмістом жиру»
Нині 7% людей старше 65 років мають деменцію. Австралійські вчені з організації Dementia Australia повідомили про продукти, які слід обмежити, оскільки вони підвищують ризик деменції.
Дослідники стверджують, що повна відмова від шкідливих продуктів не є 100% гарантією того, що у вас не розвинеться деменція, але ризик розвитку цього дегенеративного захворювання мозку значно знижується.
Експерти встановили, що до шкідливих продуктів, які сприяють розвитку деменції, також відносяться продукти, що містять насичені жири і трансжири. До них належать:
- жирна молочна продукція, зокрема вершкове масло,
- шоколад,
- сало,
- м’ясо,
- пальмова та кокосова олії,
- насичені трансжирами фастфуд, смажені страви та закуски,
- покупна випічка, зокрема торти та печиво.
Дослідження показало, що люди, які споживають перелічені вище продукти, мають більш високий ризик розвитку недоумства.
«Намагайтеся обмежити споживання цих продуктів і, за можливості, обирайте продукти з низьким вмістом жиру», – порадили дослідники.
Згідно зі статистикою британської служби охорони здоров’я (NHS), один з 14 людей старше 65 років має деменцію.
За оцінками, до 2025 року у Великій Британії буде проживати понад 1 мільйон людей із деменцією.