Китайська топчиновниця-корупціонерка завела на роботі 58 коханців: як її покарали

Китайська топчиновниця Чжун Ян отримала призвісько «красива губернаторка»
фото: 163.com

Чиновницю за час перебування при владі прозвали «красивою губернаторкою»

Китайська топчиновниця Чжун Ян опинилася за ґратами за корупцію. Але окрім її любові до грошей з'ясувалася ще одна пікантна деталь: обіймаючи посаду губернатора китаянка завела 58 коханців. Про це повідомляє South China Morning Post.

Повідомляється, що 52-річна Чжун Ян раніше обіймала посаду губернатора і заступника секретаря партії в префектурі Цяньнань провінції Гуйчжоу. Вона виросла в скромній сім'ї, вивчала історію в університеті, у 22 роки вступила до Комуністичної партії Китаю, з роками їй вдалося дослужитися до посади депутата Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП).

Чжун Ян засуджено до 13 років тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі одного мільйона юанів ($140 тис.) за неправомірні дії, включно із сексуальними стосунками з 58 підлеглими та отриманням хабарів на суму близько 60 мільйонів юанів ($8,5 млн).

Відома своєю яскравою зовнішністю, вона часто згадувалася в ЗМІ, як «красива губернаторка». Чжун ніколи не була заміжня і не мала дітей. Її хвалили за досягнення в сільському господарстві, але виявилося, що Чжун брала хабарі і використовувала своє становище, щоб гарантувати, що привілейовані компанії отримували вигідні контракти під приводом державних інвестицій.

Наприклад, вона схвалила забудову 170 тис. кв. м землі у високотехнологічній промисловій зоні для бізнесмена, з яким у неї були близькі стосунки. А тим, хто не був із нею близький, вона відмовляла у вигідних контрактах.

Чмновниця заводила численні романи з підлеглими-чоловіками, використовуючи такі виправдання, як «понаднормова робота» і «відрядження», щоб провести час зі своїми коханцями.

Повідомляється, що деякі чоловіки погоджувалися стати її коханцями через пропоновані нею переваги, тоді як інші обирали любовний зв'язок з чиновницею через страх перед її авторитетом. 

У квітні минулого року уряд Гуйчжоу розпочав розслідування її дій, що призвело до її вироку за корупцію. На додаток до 13 років тюремного терміну та штрафу в один мільйон юанів, її посаду  було скасовано.

1 вересня її виключили з Комуністичної партії та усунули з державної посади, що стало одним із найсуворіших політичних покарань для чиновників у Китаї.

Розмірковуючи про свої вчинки, Чжун висловила глибокий сором, визнавши, що заволодіння тим, що їй не належить, може призвести до її власного знищення
фото: 163.com

Як державний службовець, Чжун визнала свій обов'язок сприяти чесному та справедливому середовищу для розвитку ринку.

«Мені соромно за свої дії», – заявила вона, – Коли ви берете щось, що вам не належить, це остаточно знищить вас».

Її історія викликала значну критику в соціальних мережах Китаю. У популярній китайській соцмережі Weibo коментатори зазначили, що найбільше, напевно, розчаровані батьки чиновниці.

«Мені шкода її бідних батьків. Я можу собі уявити, як вони мають бути розчаровані і вбиті горем», – написав один з коментаторів. 

Нагадаємо, суд Китаю засудив колишнього голову однієї з найбільших китайських компаній з управління активами до смертної кари за вимагання $260 млн хабаря, корупцію і так зване двоєженство.

Як повідомляє AFP, колишній глава компанії China Huarong Asset Management Co Лай Сяомінь визнаний винним в зловживанні своїм службовим становищем і двоєженстві. За версією обвинувачення, він жив зі своєю коханкою протягом тривалого часу і мав позашлюбних дітей.

У січні 2020 року на державному телеканалі CCTV показали зізнання Сяоміня, а також стопки грошей, які нібито виявили в його квартирі в Пекіні. На відео також показали дорогі автомобілі і золоті злитки, які, за повідомленнями, він взяв як хабар.