Іспанець зібрав колекцію мобільних телефонів і потрапив до Книги рекордів Гіннесса

Любов іспанця до телефонів почалася у 1999 році
Фото: Guinness World Records

У колекції більше трьох із половиною тисяч пристроїв, зокрема і дуже рідкісні моделі

Колекція мобільних телефонів мешканця Барселони Венсеса Палау Фернандеса опинилася у Книзі рекордів Гіннесса. Вона налічує 3615 унікальних пристроїв.

Любов чоловіка до телефонів почалася, коли в 1999 році як подарунок на Різдво він отримав Nokia 3210. У 2008 році він почав збирати мобільники легендарного фінського бренду, а пізніше колекція поповнилася й іншими марками, згодом ставши найбільшою у світі.

Фернандес розповів, що збирав телефони більш-менш постійно, але згодом десь рік перестав це робити. Повернувся до свого хобі він уже з іншою метою – зібрати не лише пристрої, які були доступні на ринку, а й прототипи, які так і не надійшли у продаж.

«У моїй колекції є ексклюзивні та дуже рідкісні моделі. Моя добірка є результатом великої завзятості та фінансових зусиль – якщо ви колекціонер, то знаєте, що я маю на увазі. Колекція поки що неповна, але я продовжую розширювати її в міру можливості», – каже Венсес Палау Фернандес.

У колекцію входять пристрої Siemens, NEC, Motorola, Blackberry, Samsung, HTC, Apple та багатьох інших брендів. Деякі з них досить рідкісні, випущені обмеженим тиражем – наприклад, телефони з колекції «Зоряних війн» у стилі Йоди, Обі-Вана Кенобі та інших персонажів всесвіту.

Читайте також: Справа Тищенка. Суд вирішив долю IPhone, які побив нардеп