Помер американський астронавт Джо Енгл, який побував на місяці

Астронавт помер від старості
Фото з відкритих джерел

На момент смерті космонавту було 91 рік

Світ авіації та космонавтики втратив видатну особистість – у віці 91 року помер Джо Енгл, астронавт NASA та генерал-майор ВПС США. Він увійшов в історію як єдиний пілот, який керував як експериментальним ракетопланом Х-15, так і космічним шатлом. Про це йдеться на сайті NASA. 

Глава NASA Білл Нельсон висловив співчуття з приводу смерті Енгла, назвавши його п«риродженим пілотом, який допоміг мріям людства здійснитися». Він підкреслив внесок Енгла у програми X-15, «Аполлон» та «Спейс Шаттл» . Джо Енгл розпочав свою кар'єру військовим льотчиком у 1950-х роках. Завдяки рекомендації Чака Йегера, він потрапив до Аерокосмічної школи пілотів-дослідників, а потім приєднався до програми випробувань X-15. У віці 32 років він став наймолодшим астронавтом в історії, здійснивши суборбітальний політ на висоту понад 80 км.

У NASA Енгл був включений до запасного екіпажу місії «Аполлон-10» , брав участь у випробуваннях корабля «Ентерпрайз» та командував двома місіями космічних шатлів – «Колумбія» у 1981 році та «Діскавері» у 1985 році. Смерть Джо Енгла – велика втрата для світової спільноти. Його внесок у розвиток авіації та космонавтики назавжди залишиться у пам'яті людства.

Також Шеннен Догерті розлучилася із чоловіком, фотографом Куртом Ісварінком, після 11 років шлюбу.