Скандал із Zara отримав продовження: бренд відповів на звинувачення

фото: Zara

Zara потрапила в скандал через рекламну кампанію. Фотосесія обурила палестинців та ізраїльтян

Торговельна мережа Zara потрапила в скандал через нову рекламну кампанію. У фотосесії вони використали елементи, які обурили палестинців та ізраїльтян. Після негативних коментарів бренд відповів на звинувачення в Instagram.

У Zara зазначили, що кампанія, яка була задумана в липні, а зроблена у вересні, зображує незавершених скульптур у майстерні.

«Зйомку було створено з єдиною метою – продемонструвати одяг ремісників у контексті мистецтва. На жаль, у деяких клієнтів ця фотосесія викликала образу та змусила побачити ті сенси, які вона не несла. Наразі всі фотографії видалені. Zara шкодує про це нерозуміння. Ми підтверджуємо нашу глибоку повагу до всіх», – заявив бренд.

Нагадаємо, що Zara потрапила в скандал через рекламну кампанію. Фотосесія обурила палестинців та ізраїльтян. 

На кадрах видно модель Крістен Макменамі, яка стоїть в білій кімнаті, оточена дерев'яними ящиками і бетонними уламками. Поряд видніються статуї без кінцівок і манекени, загорнуті в білу тканину та поліетиленові пакети.

Дехто із користувачів соцмереж начебто розгледів у шматках бетонних уламків карту Ізраїлю із сектором Гази і перевернуту карту Палестини.

Читайте також: Власник Zara та Bershka продає бізнес у Росії – FT