Актриса, що грає легендарну «конотопську відьму» у Театрі Франка, вийшла заміж (фото)

Христина Федорак вийшла заміж
фото: соцмережі

Обранцем актриси Христини Федорак став чоловік, який пропагує китайську чайну культуру в Україні

Актриса Христина Федорак, як служить у Національному театрі ім. Івана Франка у столиці, вийшла заміж. Світлини та відео з радісної події колеги зірки виклали у сторіз.

Як стало відомо «Главкому», обранцем Христини Федорак став Яніс Корчинський. Чоловік чотири роки жив у Китаї, заснував онлайн-магазин китайського чаю «Сьорб» і поширює чайну культуру в Україні, також створив артхаб Flat, де проводять виставки, концерти, лекції, йогу та чайні церемонії. 

Христина Федорак вийшла заміж
фото: Христина Федорак, Instagram

Акторка розповідала раніше, що коханий освідчився їй, а вона відповіла згодою. За словами Федорак, гучних святкувань пара не планувала, тому цей щасливий день розділили із найближчими рідними та друзями.

«Моє серце зайняте, я щаслива. Це буде камерна історія. Церемонія відбудеться у колі найближчих друзів та сім'ї», – розказувала актриса. 

Христина Федорак народилася 29 грудня 1995 року у Коломиї на Івано-Франківщині.

Вищу освіту здобула в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, де навчалася на акторському факультеті.

Федорак виконує багато ролей у театрі, але найбільш відома постановка за її участі – легендарна постановка «Конотопська відьма» режисера Івана Уривського. У виставі актриса виконує роль Явдохи Зубихи – «конотопської відьми». 

Христина Федорак у ролі Явдохи Зубихи – «конотопської відьми».
фото: Христина Федорак, Facebook
Христина Федорак (по центру) у лкгендарній постановці «Конотопська відьма» режисера Івана Уривського
фото: Христина Федорак, Facebook

Зазначимо, що у Національному театрі імені Франка Христина  служить з 2018 року. Серед найвідоміших вистав артистки – українська класика: «Земля», «Кассандра», «Безталанна», «Лимерівна» та «Конотопська відьма».

Христина Федорак (зправа на фото) у постановці «Кассандра»
фото: Христина Федорак, Facebook
Христина Федорак (на передньому плані) на прем’єрному показі вистави «Безталанна»
фото: Христина Федорак, Facebook
Христина Федорак у ролі Мавки (на передньому плані фото) у виставі Verba за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка
фото: Христина Федорак, Facebook

У кіно Федорак стала відома завдяки ролі Марічки у фільмі «Гуцулка Ксеня» (2019) режисерки Олени Дем’яненко, а також зйомкам у ролі бухгалтера Свєти у серіалі «Спіймати Кайдаша».

Христина Федорак у ролі Марічки у фільмі «Гуцулка Ксеня»
фото: Христина Федорак, Facebook

Нагадаємо, 20 червня Національна оперета представила драматично-оперну виставу «На русалчин Великдень». Це четверта за сезон постановка суперпопулярного режисера Івана Уривського. «Главком» побував на першому прем’єрному показі 

Читайте також: Віктор Павлик зіграв весілля з дружиною після чотирьох років шлюбу: фото