Фронтмен гурту «Фіолет» мобілізувався до війська

Співак повідомив, що найближчий місяць проходитиме базову підготовку
фото: Instagram/Сергій Мартинюк

За словами музиканта, рішення долучитися до Сил оборони було добровільним

Музикант та письменник Сергій Мартинюк долучився до лав Збройних сил України. Про це він повідомив на своїй сторінці в Instagram.

«Друзі, вчора розпочався мій шлях в ЗСУ. Рішення добровільне та виважене, на яке я і так зважувався занадто багато часу. Все необхідне отримав, найближчий місяць проходитиму базову підготовку. Годують смачно, люди навколо душевні, з усім іншим розбиратимуся по ходу. На звʼязку!» – зазначив він.

Що відомом про Сергія Мартинюка

Свої перші авторські матеріали Сергій опублікував у 2003 році на сторінках дубенського тижневика «Дзеркало+». З 2004 по 2009 рік активно займався громадською діяльністю, був учасником Помаранчевої революції, головним редактором локальних молодіжних видань в Луцьку та їх активним дописувачем. 

У 2007 році став ідейним натхненником та одним зі співорганізаторів музичного фестивалю «Бандерштат», по сьогодні артист є артдиректором заходу.

У 2009 році разом з Андрієм Олексюком, який на той час був басистом луцького гурту «В.О.Д.А.», створив музичний гурт «Фіолет», один із найпопулярніших поп-рок колективів країни, який організовував концерти на підтримку ЗСУ.

Також Сергій Мартинюк є автором романів «Капітан Смуток», «Король дощу», «Рок-н-рол», збірки віршів «Реп'яхи». На початку 2024 року у видавництві «Наш Формат» вийшов друком його роман «Кушмарджак».

Як повідомлялося, улітку 2023 року співака Віталія Козловського також було мобілізовано, тож він приєднався до бригади наступу «Рубіж» Національної гвардії України. Після кількох тижнів навчання та зарахування на військову службу Віталій Козловський офіційно присягнув на вірність Україні.

До слова, музикант Олег Скрипка переконаний, що кожна людина повинна мати право вирішувати, чи ставати до зброї, чи допомагати Україні в інший спосіб.

Читайте також: Репер-військовий Ярмак: За всяку ціну треба забувати російську мову