Концерти Тейлор Свіфт у Відні скасовано через загрозу теракту

фото з відкритих джерел

Канцлер Австрії Карл Негаммер подякував спецслужбам за раннє виявлення загрози та запобігання трагедії

Три концерти американської попзірки Тейлор Свіфт, які мали відбутися у Відні, скасували через імовірність теракту. Про це повідомили організатори, Barracuda Music.

Концерти шоу The Eras Tour Vienna Shows мали відбутися у четвер, п'ятницю та суботу. Їх скасували після того, як увечері середи, 7 серпня, поліція поінформувала про викриття терористичної змови. 

«Через підтвердження офіційними особами про запланований теракт на стадіоні «Ернст Гаппель», у нас немає іншого вибору, крім як скасувати три заплановані шоу заради безпеки всіх», – йдеться в instagram-каналі організатора. 

На кожне шоу було продано по близько 60 тис. квитків. Усі придбані квитки організатори обіцяють повернути глядачам упродовж десяти робочих днів.

Як повідомляє Reuters, поліція у співпраці з новоствореним в Австрії Директоратом безпеки та розвідки виявила план 19-річного підозрюваного провести атаку під час виступу виконавиці на арені за присутності 65 тисяч глядачів.

Пізніше було затримано двох зловмисників. Щонайменше один із них, за підтвердженими даними правоохоронців, має зв'язки з "Ісламською державою".

Канцлер Австрії Карл Негаммер подякував спецслужбам за раннє виявлення загрози та запобігання трагедії. 

Попри арешт терористів, організатори задля безпеки вирішили все ж скасувати шоу. Кошти усім власникам квитків повернули автоматично. 

Нагадаємо, у 2023 році американський журнал Time назвав володарку 11 нагород Греммі Тейлор Свіфт «Людиною року». 

Читайте також: Світовий тур Тейлор Свіфт став найкасовішим в історії