Народній артистці Аллі Кудлай – 70: цікаві факти з біографії

Сьогодні Кудлай святкує день народження
фото: glavcom.ua

За 1994 рік Аллу Кудлай визнано кращою виконавицею традиційної української естради

Сьогодні, 23 липня, народна артистка України, легендарна співачка Алла Кудлай відзначає ювілей. Артистці виповнилося 70 років. 

Алла Кудлай народилася у селищі Лосинівка Ніжинського району Чернігівської області. У 1984 році співачка солісткою естрадно-симфонічного оркестру Держтелерадіо України. Згодом у 1987-го отримала звання Заслуженої артистки України, а через десять років у 1997 – Народної.

фото: Алла Кудлай

Кудлай у свої 20 років познайомилася із художником Миколою Кучеренком. Чоловік був на 16 років старший за неї. Згодом після одруження у пари народився син Максим. Але через 15 років шлюбу вони розійшлися. Згодом у 2009 році сталася аварія, внаслідок якої Микола Кучеренко загинув.

Алла Кудлай із сином
фото: Алла Кудлай

Після того, як Кудлай стала Заслуженою артисткою України у неї складається власний хітовий репертуар : «Не лукав», «Невезуча», «Мелодія», «Знову цвіте матіола», «Намисто», «Пахне м'ята», «Мареля». У 1991 році «Аудіо Україна» випустила її перший лонг-плей «Роксолана» з новими шлягерами: «То все тайна», «По малину ходила», «Не поверну човен», «Цвів терен...».

За 1994 рік Аллу Кудлай визнано кращою виконавицею традиційної української естради. У кінці 1995 року канадський лейбл Diskman випустив компакт-диск «Красива жінка незаміжня».

Єдиний син артистки Максим часто виступає разом із Кудлай дуетом.

Алла Кудлай із сином Максимом
фото: Алла Кудлай

Нагадаємо, що народна артистка України Алла Кудлай розповіла кумедну історію про спільний із Віталієм Білоножком та Лілією Сандулесою виступ у глибинці. Захід, який би нині назвали корпоративом, самі артисти жартома назвали «свинячим концертом».

До того ж Алла Кудлай стверджує, що безплатно пропрацювала пів життя: отримувала за концерти копійки. Нині ж співачка не має коштів проводити великий концерт на своє 70-ліття. 

Раніше Алла Кудлай зворушливо привітала сина із днем народження.

Читайте також: