Популярна співачка принесла економіці Британії мільярд фунтів прибутку

Фантати не жалкували грошей, аби побачити Тейлор Свіфт
фото із відкритих джерел

Тейлор Свіфт дала низку грандіозних концертів для своїх шанувальників у рамках Eras Tour, зокрема і в Лондоні

Турне Тейлор Свіфт Eras не лише підкорило серця мільйонів шанувальників, а й значно зміцнило економіку Великої Британії, принісши 1 мільярд фунтів стерлінгів. Про це пише Daily Mail.

Поп-співачака завершила європейський етап свого туру історичним виступом на стадіоні «Уемблі», який став її восьмим шоу на цьому стадіоні влітку – рекорд для будь-якого сольного виконавця, перевершивши сім концертів Майкла Джексона під час його туру Bad у 1988 році.

 «Сенсаційна європейська частина туру Eras Tour Тейлор Свіфт нарешті підійшла до кінця, закриваючи ще одну серію туру, який уже став найкасовішим туром в історії. Відома співачка опустила завісу зіркової серії концертів по той бік Атлантики, давши рекордний восьмий концерт на стадіоні Уемблі у вівторок, де вона знову довела до божевілля 92 тис. шанувальників своїми хітами», –  йдеться у публікації.

На заключному концерті на Вемблі несподівано виступили Флоренс Уелч із Florence + The Machine та Джек Антонофф, фронтмен Bleachers. Глядачі також змогли побачити прем'єру нового музичного кліпу та перше живе виконання пісні Свіфт So long, London. Шоу в Лондоні стали головною подією туру, і Свіфт виступала у цьому місті частіше, ніж у будь-якому іншому місці. Її глибокий зв'язок з Великою Британією був очевидним, коли вона висловила свою любов до виступів у столиці країни, назвавши фінальне шоу «найкращим» і подякувавши шанувальникам за їхню захоплену участь.

Після концерту відбулася прем'єра нового музичного кліпу Свіфт, у якому вона запропонувала шанувальникам заглянути за лаштунки туру Eras. Кліп, знятий на пісню I can do it with a broken heart, висвітлив емоційні проблеми, з якими зіткнулася Свіфт під час туру, особливо після її розриву з Джо Елвіном.

Daily Mail пише, що турне Свіфт стало важливим економічним фактором, на її концерти у Великій Британії прийшло майже 1,2 мільйона людей. Шанувальники витратили велику кількість грошей на квитки, проїзд, проживання та інші витрати, середній відвідувач концерту витрачає 848 фунтів стерлінгів. Вважається, що в середньому ті, кому пощастило відвідати шоу Тейлор, витратили 206 фунтів стерлінгів на квиток, а для фанатів (14% від загальної кількості), які намагались купити VIP-місця або місця преміум-класу, ця сума перевищила 400 фунтів стерлінгів.

Нещодавно також стало відомо, як Тейлор Свіфт поповнила ряди світових мільярдерів, її музика, живі виступи та портфель нерухомості оцінюється Forbes у 1,1 мільярда доларів (874 мільйони фунтів).

Турне не обійшлося без похмурих моментів. У липні три дівчинки трагічно загинули в результаті нападу під час танцювального вечора, присвяченого Тейлор Свіфт у Саутпорті, а через кілька тижнів співачка була змушена скасувати три концерти у Відні після того, як сили безпеки запобігли потенційному нападу на стадіоні Ernst Happel. 

Читайте також: На концерті Тейлор Свіфт у Відні міг статись теракт: ЗМІ розповіли про план нападника