Режисер «Слуги народу» подався в енергетики

Кірющенко з російським паспортом допоміг перетворити Володимира Зеленського з народного улюбленця на президента
фото з відкритих джерел

Ставши співвласником компанії з постачання електроенергії, Кірющенко отримав частку компаній-виробника безпілотників Culver

Кінорежисер і сценарист серіалу «Слуга народу» Олексій Кірющенко у розпал війни розгорнув активну бізнесову діяльність. Він має російське громадянство, а у 2015-му отримав посвідку на постійне проживання в Україні. Про це йдеться у розслідуванні «Главкома».

Нині сфера інтересів Кірющенка не обмежується виробництвом кінофільмів. Наприкінці серпня цього року він разом із мешканцем Донеччини Олександром Хандригою стали співвласниками столичної ТОВ «Ел-Енерго». Компанію створено у вересні 2022 року. Уже у листопаді вона отримала ліцензію на постачання електричної енергії.

Наразі сфера інтересів режисера Олексія Кірющенка не обмежується виробництвом кінофільмів, він став власником фірми з постачання електричної енергії
дані Youcontrol

У вересні Кірющенко «проник» і до групи компаній-виробника безпілотників Culver. Тепер кінорежисер має по 5% у ТОВ «Калвер Авіейшн», ТОВ «Глефа» і ТОВ «Калвер Технолоджіс».

У коментарі журналістам-розслідувачам CEO Culver Олександр Даниленко не зміг пояснити, як саме режисер одержав частки в цьому бізнесі, а також яку саме роль він виконує в компанії. Сам Кірющенко говорити з журналістами відмовився, заявивши, що вони запитують «х*рню» і зроблять «заказуху».

До речі, з Кірющенком у компанії, що виробляють БПЛА, зайшов український кінопродюсер та голова Ради з державної підтримки кінематографії при Держкіно Артем Колюбаєв.

У компанії, що виробляють БПЛА, з’явилися нові співвласники режисер Олексій Кірющенко і український кінопродюсер та голова Ради з державної підтримки кінематографії Артем Колюбаєв
дані Youcontrol

Цікаво, що на відміну від фірми Юрія Горбунова, яка відмовилася від бюджетних грошей, кінопродакшн Колюбаєва «Мейнстрім Пікчерз» «вигриз» фінансування одразу трьох фільмів: «Мистецтво в тіні війни» (4,5 млн грн), «Одна велика родина» (7,6 млн грн) і «Мангровий гай» (9 млн грн).

Нагадаємо, телеведучий «1+1» став співвласником будівельної компанії. Юрій Горбунов перейнявся масштабним бізнесом, про який він ніде не говорить. Загальний внесок продюсера у фірму склав 1 млн грн. Судячи з усього, телезірці подарували частку у компанії. 

Читайте також: Слідами Оксани Марченко. Як в Україні народжуються нові телевізійні мільйонери