Український фільм виборов дві нагороди на фестивалі у Канаді

Фільм «БожеВільні» знято за мотивами реальних подій
постер до фільму

Стрічка перемогла у номінаціях: найкращий режисер – Денис Тарасов і найкращий актор – Костянтин Темляк

Історична драма «БожеВільні» режисера Дениса Тарасова отримала дві нагороди на Монреальському міжнародному кінофестивалі. Про це повідомляє пресслужба Державного агентства України з питань кіно.

Стрічка перемогла у номінаціях: найкращий режисер – Денис Тарасов і найкращий актор – Костянтин Темляк. Це вже 9 міжнародна нагорода, яку отримав фільм.

«БожеВільні» засновано на реальних подіях. Сюжет розгортається у 70-х роках, коли навіть звичайне прослуховування іноземної рок-музики в СРСР з його тоталітарною системою, ставало підставою для арешту людини, її приниження і навіть катувань.

Фільм «БожеВільні» створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно, ТОВ «Спільна Перемога Продакшн».

Монреальський міжнародний кінофестиваль (Montreal International Film Festival, MWFF) заснований у 1977 році, щорічно проводиться в Монреалі, Канада.

Нагадаємо, головний приз повнометражного міжнародного конкурсу Docu/Світ отримала стрічка «Золоте життя» режисера Бубакара Санґаре.

До слова, у британському місті Манчестер всесвітньо відомий Імперський воєнний музей представляє новий імерсивний фільм «Україна: Наші звичайні життя», що розповідає історії про страшний вплив вторгнення РФ на долі українців.

Читайте також: Новий фільм Олега Сенцова вперше покажуть на відомому кінофестивалі