Боксер Усик назвав окупацію Криму росіянами катастрофою

Олександр Усик

На питання, чий Крим, Олександр Усик, на задумуючись, відповів: «Божий»

Український боксер Олександр Усик пояснив своє ставлення до окупації Криму. Він вважає це особистою трагедією, адже у Сімферополі живуть його родичі і друзі. «Там мої друзі, перший тренер, там мій клуб. Я з великою кількістю людей листуюся і телефоную. Там поховані мої предки: бабусі, дідусі», - каже  Усик в інтерв’ю виданню «Гордон»

«Під час окупації з’явились розбіжності між людьми, злість», - говорить спортсмен. Проте він на це не зважає. «Я пам’ятаю звідки вийшов. Спочатку про мене дізналися на районі, потім у місті, потім у Криму. Коли я їздив на змагання, мене підтримували однокласники, друзі», - згадує боксер. І додає, що його оточення підтримує його в усіх діях, бо він нічого ні в кого не забирає і нічого не просить.

На питання, чий Крим, відповідає: «Божий». А про те, чи стане півострів знову український, каже, що намагається не думати, бо «думки заводять десь далеко», тому через молитву заспокоює себе. 

Відповідаючи на запитання про те, чи стала анексія Криму особистою трагедією для нього, Усик відповів: «Дуже незручно, звісно. Їздити складніше, якісь кордони з'явилися, розбіжності між людьми, злість... Ну, це катастрофа».

«Я вважаю, що все відбувається так, бо допустив Господь. Через якісь наші причини Бог допускає все, що відбувається. – вірить Олександр Усик. - І хоча шлях до порятунку дуже складний, проте треба страждаючи йти вперед і пробиватись через терни».  

Нагадаємо, Олександр Усик народився у Сімферополі. Абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі, олімпійський чемпіон, чемпіон світу, чемпіон Європи, багаторазовий чемпіон України.

У липні цього року став абсолютним чемпіоном світу Всесвітньої боксерської суперсерії WBSS, перемігши у Москві осетина Мурата Гассієва, який представляв Росію.