Олександр Усик у Москві переміг росіянина Гассієва та став абсолютним чемпіоном світу

Олександр Усик у Москві переміг росіянина Гассієва та став абсолютним чемпіоном світу
Олександр Усик

У фіналі Всесвітньої суперсерії боксу Усик переміг24-річного росіянина Мурата Гассієва

Українець Олександр Усик (15-0, 11 КО) завоював титул абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі, перемігши одноголосним рішенням суддів російського боксера Мурата Гассієва (26-1, 19 КО).

Бій відбувся в Москві на арені СК «Олімпійський».

Перший раунд пройшов в стриманій манері. Усик використовував свою швидкість і кілька разів зачепив суперника по обличчю, але удари були несильними. Росіянин у свою чергу поводив себе скромніше, вирішивши діяти на контратаках. У другому раунді Усик знову пішов у наступ, виставляючи свою праву руку і не даючи Гассієву підібратися до себе.

Втім, росіянин таки зловив на контратаці українця і потужно пробив зліва по печінці Усику. Після цього перевага вже була на боці Мурата. Ближче до завершення раунду українцю таки вдалося дещо вирівняти становище. У третьому раунді ситуація кардинально не змінилася: Усик за рахунок швидкості і мобільності виглядав трохи краще за суперника.

.jpg_158Усик захистив пояси WBC, WBO і The Ring і відібрав у Гассієва пояса WBA і IBF

У четвертому раунді Усик пропустив від Гассієва неприємний удар в голову. Втім, це був наче холодний душ для нашого чемпіона. Ближче до екватора поєдинку Олександр освоївся в рингу і почав нарощувати свою перевагу.

Так, екватор бою пройшов повністю під диктовку Усика. Його швидкі комбінації з двох рук змушували росіянина ще більше працювати в обороні. А починаючи з дев'ятого раунду бій перетворився на одностороннє побиття.

.jpg_159

Починаючи з чемпіонських раундів Гассієв намагався кілька разів пробити боковим, але Олександр технічно ухилявся і впевнено проводив контратаки, які завершувалися болючими ударами по голові для російського боксера. Перевага Усика росла і надалі, було помітно, що Гассієв почав губитися у рингу, але він таки вистояв до кінця, провівши на ногах всі 12 раундів.

Після закінчення бою судді винесли свій вердикт - 120:108, 119:109 і 119:109 на користь Олександра Усика.

Таким чином, Усик захистив пояса WBC, WBO і The Ring і відібрав у Гассієва пояси WBA і IBF. Українець став абсолютним чемпіоном світу і чемпіоном WBSS. Трофей Алі Усику вручила вдова легендарного чемпіона - Лонна Алі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: