Борги за «Арену Львів», НСК «Олімпійський» та інші об'єкти Євро-2012 сягли майже мільярда гривень

У фіналі Євро-2012 у Києві Іспанія розгромила Італію. Для самої ж України турнір став ярмарком марнославства
Фото - Спортдіалог

Невтішні дані навів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов

Уряд України вирішив розібратися із завершенням та повним введенням в експлуатацію об'єктів спортивної та транспортної інфраструктури, будівництво яких було почато та не завершено в рамках підготовки до Євро-2012.

Як повідомив у Facebook міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, у четвер була проведена відповідна нарада.

«Наразі буде проведений детальний аналіз стану інфраструктурних проектів, скорегована потреба у коштах та розроблена дорожня карта по кожному об'єкту, які будуть презентовані на черговому засіданні Кабінету міністрів України. Це – перший реальний крок до вирішення проблеми, що тягнулась з 2012 року», – зазначив Немчінов.

Зокрема, стадіон «Арена Львів» має борги у 114 млн грн, НСК «Олімпійський» – 139 млн грн, а разом зі всіма іншими об'єктами сума складає 972,51 млн гривень. На нараді усі відповідні органи та структури визначили шляхи вирішення погашення боргових зобов'язань та дофінансування Державної цільової програми з підготовки та проведення в Україні Євро-2012.

Нагадаємо, що нещодавно іспанське видання Marca включило «Донбас-Арену», яка знаходиться в окупованому проросійськими терористами Донецьку, в топ-20 найкращих стадіонів світу.