Бразилець Даніло Сілва пояснив, чому тримав руку на серці під час виконання українського гімну

Даніло Сілва поважає Україну
Фото - Instagram Даніло Сілви

Колишній динамівець каже, що таким жестом не хотів заробити українського громадянства

Дворазовий чемпіон, володар Кубка і Суперкубка України у складі київського «Динамо», бразилець Даніло Сілва пояснив, чому в останніх сезонах в Україні тримав руку на серці, коли перед матчами виконувався національний славень нашої держави.

«Я робив це найперше тому, що в Україні народився мій син, - каже Даніло в інтерв’ю SportArena. – По-друге, я сильно поважаю Україну і мав бажання висловити свої почуття. Але точно то не було користолюбство. Я не тримав руку на серці, бо хотів отримати українське громадянство. Звісно, якби Федерація мені запропонувала, не відмовився б. Але сам я не пропонував.

Також мова про отримання мною паспорта йшла, коли в команді було дуже багато іноземців. Але тоді був у команді всього три роки. А треба п’ять. Але якби у мене була змога заграти за збірну України, то погодився б, не роздумуючи. З Києвом пов’язані найяскравіші миттєвості моєї кар’єри».

Нині Даніло Сілва в американській MLS, за «Лос-Анджелес». Україну він після семи років у складі «Динамо» покинув у 2017-му, у зв’язку з сімейними обставинами. За «біло-синіх» бразилець провів 154 матчі і провів три м’ячі. Нині Даніло 33 і він не приховує, що хотів би повернутися до Києва. У ці дні в Лос-Анджелесі він постійно вдягає синю футболку з великим жовтим тризубом на грудях (на фото вище).