Фанати «Тоттнему» благають клуб відмовитись від державних грошей

Колаж фанатів клубу

«Тоттнем» приймає естафету ганьби від «Ліверпуля»

Група вболівальників «Тоттенхема» звернулася до клубу в зв'язку з його участю в державній програмі збереження робочих місць в умовах пандемії SARS-CoV-2.

Фанати обурені тим, що успішний клуб, який заробляє мільйони й отримує надприбутки, коли приєднався до державної програми, фактично забирає гроші у малого та середнього бізнесу, якому вони б стали у нагоді, а також - вичавлює їх з державного бюджету.

Ця програма передбачає компенсацію 80% заробітної плати співробітникам з державного бюджету. Раніше «Шпори» оголосили про включення 550 працівників в цю програму. 

Потім стало відомо, що «Тоттнем» не планує компенсувати співробітникам ті 20% виплат, що не покриваються державним бюджетом. При цьому тренерський штаб і гравці команди отримують зарплати в повному обсязі. Мова йде про мільйони фунтів.

«Ми постійно говоримо «Тоттнему»: зупиніться і подумайте ще раз. Зараз ми говоримо це чітко і публічно - перестаньте завдавати шкоди репутації клубу. Послухайте фанатів», - говориться у повідомленні.

Вчора стало відомо, що «Ліверпуль», який також планував увійти в держпрограму, відмовився від участі в ній і приніс вибачення. Про свою відмову вже заявили «Манчестер Сіті», «Бернлі» і «Манчестер Юнайтед», але відомо, що хитрою схемою хоче скористатись «Ньюкасл».