Фін Міка Хаккінен хотів би повернутися до перегонів після 10 років перерви

Міка Хаккінен

Пілот серйозно обдумує можливість повернення у великий автоспорт

Дворазовий чемпіон світу Формули-1 Міка Хаккінен визнав, що хотів би повернутися до перегонів і доволі серйозно обмірковував цю перспективу.

Пілот узяв річну відпустку після сезону 2001 року, з якої так і не повернувся.

В інтерв’ю Motorsport.com минулого місяця він розповів, що гоночний фестиваль Goodwood Revival може полегшити його повернення через участь в історичних перегонах.

Після того, як під час минулого Гран Прі Японії Хаккінен проїхав коло Сузукою на своєму чемпіонському McLaren 1998 року, він заявив, що будь-яке повернення має бути сприйняте всерйоз.

«Вважаю, це може бути цілком серйозно й доволі легким, тому що у мене залишилися м’язи для водіння. Я стільки років ганявся, - сказав Міка. - Я також є послом бренду Hintsa Performance і думаю, що вони допомогли б мені, тому що вони піклуються про багатьох гонщиків Гран Прі».

Хаккінен переміг в одній гонці DTM після того, як пішов з Формули-1, але завершив кар’єру професійного гонщика наприкінці 2007 року.

Востаннє він ганявся у 2011 році, коли за кермом Mercedes SLS AMG GT3 взяв участь у шестигодинному етапі міжнародного Кубку Ле-Мана у Китаї.

У 2016-му Хаккінен разом з екс-пілотом Ф1 Йохеном Массом проїхав демонстраційні кола на історичному боліді Mercedes-Benz W196 на зборах членів Гудвуда, а цього року з’явився на фестивалі у Гудвуді в межах святкування 20-річчя свого першого титулу Ф1.

Він підкреслив, що головною перепоною для повернення до перегонів стануть його особисті та ділові зобов’язання, зокрема перед Mercedes і Johnnie Walker.