Фін Міка Хаккінен хотів би повернутися до перегонів після 10 років перерви

Фін Міка Хаккінен хотів би повернутися до перегонів після 10 років перерви
Міка Хаккінен

Пілот серйозно обдумує можливість повернення у великий автоспорт

Дворазовий чемпіон світу Формули-1 Міка Хаккінен визнав, що хотів би повернутися до перегонів і доволі серйозно обмірковував цю перспективу.

Пілот узяв річну відпустку після сезону 2001 року, з якої так і не повернувся.

В інтерв’ю Motorsport.com минулого місяця він розповів, що гоночний фестиваль Goodwood Revival може полегшити його повернення через участь в історичних перегонах.

Після того, як під час минулого Гран Прі Японії Хаккінен проїхав коло Сузукою на своєму чемпіонському McLaren 1998 року, він заявив, що будь-яке повернення має бути сприйняте всерйоз.

«Вважаю, це може бути цілком серйозно й доволі легким, тому що у мене залишилися м’язи для водіння. Я стільки років ганявся, - сказав Міка. - Я також є послом бренду Hintsa Performance і думаю, що вони допомогли б мені, тому що вони піклуються про багатьох гонщиків Гран Прі».

Хаккінен переміг в одній гонці DTM після того, як пішов з Формули-1, але завершив кар’єру професійного гонщика наприкінці 2007 року.

Востаннє він ганявся у 2011 році, коли за кермом Mercedes SLS AMG GT3 взяв участь у шестигодинному етапі міжнародного Кубку Ле-Мана у Китаї.

У 2016-му Хаккінен разом з екс-пілотом Ф1 Йохеном Массом проїхав демонстраційні кола на історичному боліді Mercedes-Benz W196 на зборах членів Гудвуда, а цього року з’явився на фестивалі у Гудвуді в межах святкування 20-річчя свого першого титулу Ф1.

Він підкреслив, що головною перепоною для повернення до перегонів стануть його особисті та ділові зобов’язання, зокрема перед Mercedes і Johnnie Walker.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: