Клуб Першої ліги вимагає від «Вереса» розрахуватися за трьох футболістів

«Черкаський Дніпро» готується звернутися до органів футбольного правосуддя

«Черкаський Дніпро» виступив з відкритим листом за підписом генерального директора Сергія Богуславця, у якому висловлює обурення діяльністю «Вереса», який порушив, на думку черкащан, чинні правила при переході трьох молодих футболістів.

Стверджується, що рівненський клуб в обхід правил переманив і вже заявив для участі у турнірі дублерів трьох черкаських футболістів (двоє 1998 р.н., один - 1997-го), так і не врегулювавши всі формальності.

Мова про тих, хто виграв у цьому році з командою «Академія-Черкаський Дніпро» всеукраїнські змагання ПФЛ серед 19-річних: Іллю Нікітенка, Кирила Недождія та В'ячеслава Орла.

Богуславець поінформував, що представники «Вереса» були присутні на фінальній стадії змагань молодих футболістів у Закарпатті. Після яких, маючи можливість законно вирішити питання про перехід цих футболістів у «Верес», банально переманили футболістів. У липні ті просто перестали відповідати на дзвінки адміністрації «Черкаського Дніпра». 14-го їх внесли у заявку молодіжної команди «Вереса».

Гендиректор черкаського клубу стверджує, що кілька разів дзвонив президенту рівнян Олексію Хахльову та директору «Вереса» Андрію Паньківу з метою домовитися про компенсацію за підготовку футболістів.

За словами Богуславця, Хахльов і Паньків запевнили його, що незабаром питання буде вирішене. 28 липня «Черкаський Дніпро» направив у «Верес» лист з пропозицією виплатити компенсацію. У Рівному його отримали 31-го, однак, як випливає з того ж відкритого листа, до 14 серпня (втім, і до цього дня) кошти на рахунок ТОВ «ФК «Черкаський Дніпро» не надійшли.

31 серпня черкаський клуб направив ТОВ «ФК «Верес-Рівне» претензію з вимогою сплатити належні кошти, але відповіді так і не отримав. Більш того, відправлений «Укрпоштою» лист 43 дня замість належних 30-ти подорожував по країні і транзитом через Львів повернувся до Черкас, як не доставлений адресату.

У відкритому листі йдеться, що тепер «Черкаський Дніпро» залишає за собою право звернутися до органів футбольного правосуддя.