Комітет арбітрів: вилучення Чечера у матчі із «Шахтарем» було правильним

Фото ФК «Зоря»

У ФФУ дали свою оцінку спірним моментам кубкового матчу

Комітет арбітрів Федерації футболу України дав оцінку вилученню В’ячеслава Чечера у матчі 1/8 фіналу Кубку України проти «Шахтаря».

Окрім того, на офіційному сайті організації зазначено, що Максим Луньов за правилами забив гол у ворота «гірників».

«Коли забивався перший гол господарями, асистент арбітра №1 прийняв рішення продовжити гру, оцінивши положення нападника господарів як таке, що не заслуговує покарання. Стоп-кадр на моменті виконання останньої передачі свідчить про наявність складної для оцінки ситуації саме через швидкість, яку людське око нездатне вловити. Арбітр розташовується трохи позаду від лінії передостаннього захисника, методичні рекомендації УЄФА рекомендують асистенту арбітра тримати прапорець внизу, ризикувати, надаючи можливість забити гол», - йдеться у повідомленні.

«Дві жовті картки гравцю № 44 господарів були винесені за два особливо важливі порушення. На 77-й хвилині гравець намагається перешкодити швидкій перспективній контратаці шляхом підкату, у якому він грає у ноги суперника. Арбітр правильно застосовує перевагу, але по її завершенню, виносить цьому гравцю жовту картку. На 82-й хвилині гравець зриває не за правилами просування перспективної атаки у виконанні гравця № 7 гостей шляхом скоєння порушення, що карається жовтою карткою. Як наслідок, рішення винести червону картку за дві жовті є правильним», - додається у зверненні.

Нагадаємо, «Шахтар» вирвав перемогу у «Зорі» в екстра-таймі.