Кримський суддя розповів, як йому погрожували розправою перед грою за Суперкубок України

Анатолій Жабченко. Фото ФК «Шахтар»

Через це, за словами Жабченка, він і був змушений відмовитися від суддівства матчу у 2017 році

Кримський суддя Анатолій Жабченко, який працював до 2017 року у чемпіонаті України, розповів про те, як на нього тиснули перед матчем за Суперкубок України «Шахтар» - «Динамо».

Через погрози йому довелося відмовитися від роботи на тій зустрічі, стверджує «СЭ».

«Новина про моє призначення буквально підірвала інтернет, соціальні мережі. Хвиля обурення, критики: як громадянин Росії буде судити головний матч в Україні? Невдоволення не стихало кілька днів, а навіть набирало оберти. Голова комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі неодноразово відбивав атаки на мою адресу», - почав пригадувати арбітр.

За словами Жабченка, йому погрожували, і навіть прямим текстом говорили, що через нього можуть початися масові заворушення.

«Невідомо, що станеться, якщо я тільки вийду на поле. Уявляєте? Ситуація загострювалася та могла вийти з-під контролю», - пояснив він.

«За день до гри я вже був в Одесі. Мені подзвонив Лучано Лучі та сказав, що треба відмовитися від цього матчу. Тиск з боку керівництва ФФУ, керівництва країни був просто неймовірним. Лучі також додав, що націоналісти, ультрас уже попередили правоохоронні органи про масові заворушення й акти непокори, якщо я відсуджу Суперкубок», - підсумував Жабченко.