Кримський суддя розповів, як йому погрожували розправою перед грою за Суперкубок України

Кримський суддя розповів, як йому погрожували розправою перед грою за Суперкубок України
Анатолій Жабченко. Фото ФК «Шахтар»

Через це, за словами Жабченка, він і був змушений відмовитися від суддівства матчу у 2017 році

Кримський суддя Анатолій Жабченко, який працював до 2017 року у чемпіонаті України, розповів про те, як на нього тиснули перед матчем за Суперкубок України «Шахтар» - «Динамо».

Через погрози йому довелося відмовитися від роботи на тій зустрічі, стверджує «СЭ».

«Новина про моє призначення буквально підірвала інтернет, соціальні мережі. Хвиля обурення, критики: як громадянин Росії буде судити головний матч в Україні? Невдоволення не стихало кілька днів, а навіть набирало оберти. Голова комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі неодноразово відбивав атаки на мою адресу», - почав пригадувати арбітр.

За словами Жабченка, йому погрожували, і навіть прямим текстом говорили, що через нього можуть початися масові заворушення.

«Невідомо, що станеться, якщо я тільки вийду на поле. Уявляєте? Ситуація загострювалася та могла вийти з-під контролю», - пояснив він.

«За день до гри я вже був в Одесі. Мені подзвонив Лучано Лучі та сказав, що треба відмовитися від цього матчу. Тиск з боку керівництва ФФУ, керівництва країни був просто неймовірним. Лучі також додав, що націоналісти, ультрас уже попередили правоохоронні органи про масові заворушення й акти непокори, якщо я відсуджу Суперкубок», - підсумував Жабченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: