Перший тур Суперліги: центральний матч в Києві, поєдинки в Запоріжжі, Дніпрі та Одесі

Фото: ФБУ

Матчем-відкриттям стане поєдинок, в якому «Запоріжжя» на паркеті оновленої арени «Юність» прийматиме МБК «Миколаїв»

Вже наступного тижня стартує новий сезон регулярного чемпіонату Суперліги 2018/2019.

Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Матчем-відкриттям стане поєдинок, в якому «Запоріжжя» на паркеті оновленої арени «Юність» прийматиме МБК «Миколаїв».

Ця гра відбудеться у четверг 5 жовтня о 19:30. Під питанням участь у стартових матчах сезону американського новачка господарів Джахада Томаса - розігруючий травмувався на домашньому передсезонному турнірі і продовжує відновлюватись після пошкодження. Ну а Віталій Черній, який влітку очолив Миколаїв, виведе свою команду на перший офіційний матч сезону 2018/2019.

Матч, який претендує на статус центрального, відбудеться в Києві. Новачок Суперліги «Київ-Баскет» прийматиме чемпіона України «Черкаські Мавпи». Столичний клуб, який після сезону у Вищій лізі піднявся в елітний дивізіон, солідно підсилив склад гравцями збірної України, легіонерами та досвідченими баскетболістами, які пограли на високому рівні.

Тож на киян одразу очікує непросте випробування в матчі з чемпіоном. Поєдинок відбудеться в суботу, 6 жовтня, в київському Палаці спорту о 14:00.

Ще два матчі пройдуть в неділю: «Дніпро», який ефектно пройшов міцний грецький «Лавріо» у першому раунді відбору Кубку Європи і розгромив «Мавпи у першій грі за Суперкубок, зустрінеться з харківським «Політехніком».

Цей поєдинок гратиметься на арені віце-чемпіона України 7 жовтня о 14:00.

У цей же день о 16:00 новачок Суперліги «Одеса» гратиме проти бронзового призера сезону 2017/2018 южненського «Хіміка». Одесити зібрали солідний ростер і непогано виглядали у передсезонних матчах і тепер на них чекає перше офіційне випробування матчем проти омолодженого складу южненців.