У фіналі Кубку України з баскетболу проти «Хіміка» зіграє «Дніпро»

Фото ФБУ

«Дніпро» у запеклій боротьбі на останніх секундах вирвав перемогу у півфіналі Кубка України

Номінальні господарі впевнено почали поєдинок проти беззаперечного лідера Суперліги та чинного володаря трофею.

Попри впевнений початок з боку «політехніків», дніпряни не поспішали форсувати події, інформує офіційний сайт Федерації баскетболу України.

Уже у другій 10-хвилинці «Дніпро» спокійно, але невпинно пішов вперед. Найбільша перевага на його користь сягала упродовж цієї частини гри 12-ти очок.

По перерві господарі Фіналу чотирьох спробували вирівняти становище, і різниця скоротилася лише до п’яти очок. Але «Дніпро» до заключної чверті забезпечив собі дев’ять очок запасу.

Попри щільний захист суперника, «політехніки» змогли провести три атаки, які дозволили скоротити різницю лише до двох очок. Після паузи господарі продовжували максимально зосереджено захищатися. У підсумку за три хвилини до кінця основного ігрового часу харків’яни скоротили різницю до одного очка, а за дві хвилини рахунок зрівнявся – 73:73.

Мішула двома влучними штрафними повернув мінімальну перевагу «Дніпра». На це господарі відповіли тайм-аутом. І після поновлення боротьби Барнс знову зрівняв рахунок.

Чинний володар трофею одразу відповів результативною атакою. У свою чергу Барнс схибив з середньої дистанції, а Мішула у відповідь закинув з-за дуги. Попри відчайдушні завершальні атаки «політехніків», «Дніпро» на досвіді довів поєдинок до перемоги.

Кубок України з баскетболу сезону-2017/18

Фінал чотирьох

«Дніпро» – «Авантаж-Політехнік» – 80:75 (26:25, 24:17, 18:17, 12:16)

«Дніпро»: Тимофеєнко - 17 + 10 підбирань, Мішула - 16 + 8 передач, Шундель - 12, Ревзін - 12

«Авантаж-Політехнік»: Барнс - 22 + 5 підбирань, Йованович - 19, Рочняк - 18 + 9 підбирань

Нагадаємо, «Хімік» став першим фіналістом Кубку України з баскетболу.