У Львові закликають, щоб збірна України найважливіші матчі проводила тільки у цьому місті

Олександр Шевченко. Фото взяте з galinfo.com.ua

Але від проведення поєдинку Ліги націй зі Словаччиною Львів уже встиг відмовитися

Найважчі та найважливіші матчі збірна України з футболу повинна проводити у Львові.

Про це заявив голова Федерації футболу Львівської області Олександр Шевченко, якого цитує galinfo.com.ua.

«Я розмовляв про це з президентом ФФУ. Він мене у цьому цілком підтримує. На мою думку – і так само стверджує багато хто в Україні, – найважчі та найважливіші матчі збірної треба проводити саме у Львові, адже тут настільки шалена підтримка вболівальників, настільки потужний переможний дух, що, зі слів гравців, ноги самі біжать», - сказав він.

«І це підтверджують і колишні збірники, котрі ще виходили у складі «синьо-жовтих» на поле стадіону «Україна», і теперішні, які грали на «Арені-Львів». У Львові сачкувати неможливо – треба грати до кінця. Тому є бажання організовувати матчі збірної України у Львові, якщо, звичайно, виникатиме така нагода», - додав очільник обласної федерації футболу.

За словами Шевченка, УЄФА покарав Україну одним домашнім поєдинком без глядачів, тому він висловився проти матчу збірної у Львові за порожніх трибун у Лізі націй.

«Бо я переконаний: не стадіон у нас підтримує команду, а саме вболівальники. Наразі невідомо, де Україна прийматиме Словаччину, а з Чехією зіграє у Харкові, щоби показати регіону, який розташований поруч із цим містом, тимчасово окупованим територіям, як живе Україна, що у нас може відбуватися повноцінне свято футболу», - зауважив він.

«Використовуватимемо кожну можливість привезти збірні України до Львова. Проте наголошу на такому: керівництво «Арени Львів» мало би докласти більше зусиль для того, щоби стан газону там перебував у кращому вигляді, бо з цим справді є проблеми. Восени навіть головний тренер збірної України Андрій Шевченко висловлював зауваження з цього приводу», - підсумував Олександр Шевченко.

Раніше стало відомо, скільки може заробити збірна України з футболу у Лізі націй УЄФА.