Україні довірили провести чотири кваліфікаційні турніри до чемпіонату Європи

Вітчизняні любителі волейболу зможуть власними очима побачити резерв основних чоловічої та жіночої збірних

Відбулося жеребкування чемпіонатів Європи-2018 U17 (дівчата), U18 (юнаки), U19 (дівчата) і U20 (юнаки).

Як повідомляє офіційний сайт Федерації волейболу України, у кожній із цих вікових категорій по одному кваліфікаційному груповому турніру прийме Україна.

Чемпіонат Європи U17 (дівчата):

Група F: Греція, УКРАЇНА, Латвія.

Заявки на участь у турнірі подали 30 країн. Фінальний тур пройде 13-21 квітня у Софії та Самокові (Болгарія). Юніорська збірна Болгарії з волейболу автоматично пройшла у фінал. Ще 29 команд відіграють кваліфікацію у перші вихідні січня 2018 року. Збірні  розбиті на п’ять груп по чотири команди та три групи по три команди. Вісім переможців груп, а також три команди, що зайняли другі місця та показали найкращий результат, проходять до фінальної частини.

Чемпіонат Європи U18 (юнаки):

Група B: Туреччина, УКРАЇНА, Угорщина, Грузія.

У цьому турнірі візьмуть участь 30 команд. Фінал спільно організовують Чехія і Словаччина. Матчі призначені на 7-15 квітня у містах Злін і Пухов. Збірні Чехії та Словаччини автоматично виступлять у фінальній частині турніру. 28 інших команд відіграють кваліфікацію, яка пройде у семи групах по чотири команди. Сім переможців і три команди, які посіли другі місця у групах із найкращим результатом, виходять у фінальну частину.

Чемпіонат Європи U19 (дівчата):

Тур 1
Група 1: Швеція, УКРАЇНА, Кіпр, Ісландія

Тур 2
Група B: Росія, Словенія, Фінляндія, переможець групи 1

У турнір заявилися 34 команди. Кваліфікація почнеться у січні. Перший тур кваліфікації включить у себе дві групи з трьох і чотирьох команд. Переможці кожної групи пройдуть до другого туру.

Другий тур кваліфікації відбудеться у квітні. Учасники розбиті на сім груп по чотири збірні. Переможці проходять до фінальної частини. Команди, які посіли другі місця і найкраща команда, що посіла третє місце, зіграють у третьому турі кваліфікації наприкінці червня - початку липня. Третій тур складається з двох груп по чотири команди. У фінальну частину, яка пройде в Албанії 1-9 вересня, вийдуть збірні, які посядуть перше та друге місця.

Чемпіонат Європи U20 (юнаки):

Група H: Польща, УКРАЇНА, Хорватія, Білорусь

У турнірі візьме участь 31 команда. Учасники почнуть відразу з другого туру кваліфікації у квітні 2018 року. П’ять груп по чотири команди та три групи по три команди розіграють вісім місць у фінальній частині. Вісім команд, які посядуть другі місця, відіграють третій тур кваліфікації наприкінці червня - початку липня у двох групах по чотири команди. У фінальну частину, яка відбудеться 14-22 липня у Нідерландах і Бельгії, вийдуть тільки переможці.