Україні довірили провести чотири кваліфікаційні турніри до чемпіонату Європи

Україні довірили провести чотири кваліфікаційні турніри до чемпіонату Європи

Вітчизняні любителі волейболу зможуть власними очима побачити резерв основних чоловічої та жіночої збірних

Відбулося жеребкування чемпіонатів Європи-2018 U17 (дівчата), U18 (юнаки), U19 (дівчата) і U20 (юнаки).

Як повідомляє офіційний сайт Федерації волейболу України, у кожній із цих вікових категорій по одному кваліфікаційному груповому турніру прийме Україна.

Чемпіонат Європи U17 (дівчата):

Група F: Греція, УКРАЇНА, Латвія.

Заявки на участь у турнірі подали 30 країн. Фінальний тур пройде 13-21 квітня у Софії та Самокові (Болгарія). Юніорська збірна Болгарії з волейболу автоматично пройшла у фінал. Ще 29 команд відіграють кваліфікацію у перші вихідні січня 2018 року. Збірні  розбиті на п’ять груп по чотири команди та три групи по три команди. Вісім переможців груп, а також три команди, що зайняли другі місця та показали найкращий результат, проходять до фінальної частини.

Чемпіонат Європи U18 (юнаки):

Група B: Туреччина, УКРАЇНА, Угорщина, Грузія.

У цьому турнірі візьмуть участь 30 команд. Фінал спільно організовують Чехія і Словаччина. Матчі призначені на 7-15 квітня у містах Злін і Пухов. Збірні Чехії та Словаччини автоматично виступлять у фінальній частині турніру. 28 інших команд відіграють кваліфікацію, яка пройде у семи групах по чотири команди. Сім переможців і три команди, які посіли другі місця у групах із найкращим результатом, виходять у фінальну частину.

Чемпіонат Європи U19 (дівчата):

Тур 1
Група 1: Швеція, УКРАЇНА, Кіпр, Ісландія

Тур 2
Група B: Росія, Словенія, Фінляндія, переможець групи 1

У турнір заявилися 34 команди. Кваліфікація почнеться у січні. Перший тур кваліфікації включить у себе дві групи з трьох і чотирьох команд. Переможці кожної групи пройдуть до другого туру.

Другий тур кваліфікації відбудеться у квітні. Учасники розбиті на сім груп по чотири збірні. Переможці проходять до фінальної частини. Команди, які посіли другі місця і найкраща команда, що посіла третє місце, зіграють у третьому турі кваліфікації наприкінці червня - початку липня. Третій тур складається з двох груп по чотири команди. У фінальну частину, яка пройде в Албанії 1-9 вересня, вийдуть збірні, які посядуть перше та друге місця.

Чемпіонат Європи U20 (юнаки):

Група H: Польща, УКРАЇНА, Хорватія, Білорусь

У турнірі візьме участь 31 команда. Учасники почнуть відразу з другого туру кваліфікації у квітні 2018 року. П’ять груп по чотири команди та три групи по три команди розіграють вісім місць у фінальній частині. Вісім команд, які посядуть другі місця, відіграють третій тур кваліфікації наприкінці червня - початку липня у двох групах по чотири команди. У фінальну частину, яка відбудеться 14-22 липня у Нідерландах і Бельгії, вийдуть тільки переможці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: