Українська тенісистка Костюк виграла Підсумковий юніорський турнір (відео)

Українська тенісистка завершила сезон перемогою на Підсумковому «Мастерсі» серед юніорів

Українська тенісистка Марта Костюк перемогла словенську тенісистку Кайю Ювану у фіналі Підсумкового Мастерса ITF у віковій категорії до 18 років в китайському Ченду.

Почала матч українка не дуже вдало, програвши два гейми на своїй подачі, але зробила один брейк, що не давало словенці піти у великий відрив. Другий брейк Марта повернула у восьмому геймі, відігравшись з рахунку 2:4, потім взяла свою подачу і вперше вийшла вперед 5:4, а на подачі суперниці в наступному геймі українка реалізувала перший же сетбол.

На початку другого сету тенісистки захистили гейм на своїй подачі, після чого обмінялися сухими брейками. У наступних трьох геймах українка програла Юван всього один розіграш (на її подачі). Юван скоротила рахунок, вигравши всі свої чотири розіграши, але в наступному геймі, програючи 0-30, Марта подала перший ейс в матчі, змусила двічі помилитися словенку і ударом навиліт завершила зустріч.

По ходу турніру в Китаї, на якому 15-річна киянка, яка є наймолодшою учасницею цього року, провела п'ять матчів, не програвши жодного сету своїм суперницям.

Нагадаємо, що в цьому році за час виступів на юніорському рівні Марта Костюк виграла одиночний титул на Australian Open, завоювала срібну медаль на чемпіонаті Європи в одиночному розряді і золоту в парному, а також стала переможницею Відкритого чемпіонату США в парі.

ITF Junior Masters

Фінал

Марта Костюк (Україна) - Кайя Юван (Словенія) 6:4, 6:3