Українська тенісистка Костюк виграла Підсумковий юніорський турнір (відео)

Українська тенісистка Костюк виграла Підсумковий юніорський турнір (відео)

Українська тенісистка завершила сезон перемогою на Підсумковому «Мастерсі» серед юніорів

Українська тенісистка Марта Костюк перемогла словенську тенісистку Кайю Ювану у фіналі Підсумкового Мастерса ITF у віковій категорії до 18 років в китайському Ченду.

Почала матч українка не дуже вдало, програвши два гейми на своїй подачі, але зробила один брейк, що не давало словенці піти у великий відрив. Другий брейк Марта повернула у восьмому геймі, відігравшись з рахунку 2:4, потім взяла свою подачу і вперше вийшла вперед 5:4, а на подачі суперниці в наступному геймі українка реалізувала перший же сетбол.

На початку другого сету тенісистки захистили гейм на своїй подачі, після чого обмінялися сухими брейками. У наступних трьох геймах українка програла Юван всього один розіграш (на її подачі). Юван скоротила рахунок, вигравши всі свої чотири розіграши, але в наступному геймі, програючи 0-30, Марта подала перший ейс в матчі, змусила двічі помилитися словенку і ударом навиліт завершила зустріч.

По ходу турніру в Китаї, на якому 15-річна киянка, яка є наймолодшою учасницею цього року, провела п'ять матчів, не програвши жодного сету своїм суперницям.

Нагадаємо, що в цьому році за час виступів на юніорському рівні Марта Костюк виграла одиночний титул на Australian Open, завоювала срібну медаль на чемпіонаті Європи в одиночному розряді і золоту в парному, а також стала переможницею Відкритого чемпіонату США в парі.

ITF Junior Masters

Фінал

Марта Костюк (Україна) - Кайя Юван (Словенія) 6:4, 6:3


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: